Vem är Ellinor?

Hej Hallå, Yo!

Jag är född och uppvuxen i de sörmländska skogarna utanför den vackra staden Flen. Forssa heter orten och där växte jag upp på bondgård tillsammans med mina föräldrar och mina två syskon. Mina föräldrar arbetar som lantbrukare, vilket jag tar en del inspiration av till min stand up.

Det var vid gymnasivalet som jag valde att börja studera teater, vilket bidrog till fortsatta teater- och skådespelar studier i Blekinge, på Blekinge läns Folkhögskola.

Därefter bestämde jag mig för att flytta till Göteborg, börja studera litteraturvetenskap, testa lite stand up, jobba och sedan börja plugga till ämneslärarare med det självklara valet av teater som ämne. Detta har jag nu pluggat i 3 år.

Jag testade stand up för första gången för fem år sedan, men det är under de senaste 3 åren som jag verkligen tagit tag i det. Nu för tiden åker runt och köra på olika klubbar i landet, jag har under tre somrar drivit Grinden Stand up, på Grindstugan pub och café, vilket ligger i centrala Göteborg. Jag är även en utav medlemmarna i stand up gruppen The Hex club och oss går det att boka till alla möjliga evenemang och konferenser.
Mer info går att finna på: http://thehex.club/

© Ellinor Johansson 2015